Bosna i Hercegovina     | 02.08.2018. 15:24 |

Tri osobe smrtno stradale u Hidroelektrani 'Una – Kostela' zbog curenja plina

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 2. augusta (FENA) - U nesreći u Hidroelektrani "Una – Kostela“, nadomak Bihaća, smrtno su stradale tri osobe, dok je četvrta hospitalizovana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ i u teškom je stanju, najvjerovatnije zbog curenja plina.

Policijska stanica u Bihaću je iza 13.00 sati zaprimila telefonski poziv zaštitara, koji je bio na obezbijeđenju Hidroelektrane u Kostelima. Isti je saopćio da je došlo do havarije unutar same Hidroelektrane, te da ima povrijeđenih osoba.

- Izlaskom na samo mjesto, potvrđeno je da je došlo do curenja plina unutar samog objekta, gdje su radnici Elektrodistribucije BiH najvjerovatnije radili na remontu postrojenja.

Konstatovano je da su zbog djelovanja plinskih para, smrtno stradale tri osobe, dok je četvrta prevezena u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“ i u teškom je stanju. Na licu mjesta su pripadnici Policijske stanice u Bihaću i Vatrogasne jedinice, koje utvrđuju činjenično stanje - rekao je Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK).

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sedam poginulih kada je trkaći automobil udario u publiku u Šri Lanki

Najmanje 29 povrijeđenih dok je trajekt iz Caprija udario u kej u Napulju

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta