Bosna i Hercegovina     | 02.08.2018. 13:14 |

Na području Tešnja poplavljeno pet stambenih objekata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - Usljed obilnih padavina u srijedu je u poslijepodnevnim satima došlo do izlijevanja površinskih voda na više lokacija na prostoru općine Tešanj.

Površinske vode su se izlile u mjesnim zajednicama Vukovo, Rosulje, Cerovac, Jelah, a površinska voda zahvatila je i dijelove mjesnih zajednica Tešanjka, Ljetinić, Dobropolje-Mekiš, Tešanj, Bukva i Kraševo.

Prema prvim podacima Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite, poplavljeno je pet stambenih objekata u mjesnim zajednicama Vukovo, Rosulje, Bukva i Dobropolje-Mekiš, kao i šest poslovnih subjekata.

Voda se izlila i privremeno je bio prekinut saobraćaj na regionalnom putu R 474, na dva mjesta kod preduzeća Alpina-Bromy i kod benzinske pumpe Nestro.

Zbog nastale situacije i intenzivnih padavina poduzete su hitne mjere odbrane od poplava angažiranjem ljudstva i mehanizacije na navedenom području.

Na terenu su djelovale ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice Tešanj, "Dobrovoljno vatrogasno društvo Tešanj 1905" i "Dobrovoljno vatrogasno društvo Jelah" i JKP Rad Tešanj.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Kadribegović: Mine predstavljaju opasnost i nakon skoro 30 godina od završetka rata

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'