Regija     | 02.08.2018. 12:29 |

Pritvoren Iračanin koji je nožem krenuo na hrvatskog policajca kod Vaganca

FENA Agencije

GOSPIĆ, 2. kolovoza (FENA) - Iračanin koji je pri ilegalnom prijelazu granice kod Vaganca nožem krenuo prema hrvatskom policajcu predan je pritvorskom nadzorniku, a u skupini su bila još četvorica muškaraca za koje je ličko-senjska policija utvrdila da su također irački državljani.

 Nakon kriminalističke obrade policija je u četvrtak izvijestila  kako je zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja napada na službenu osobu, 27-godišnji Iračanin predan  pritvorskom nadzorniku PU ličko-senjske, a protiv njega je dostavljena prijava nadležnome državnom odvjetništvu.

Ostala četvorica Iračana bit će procesuirani prema Zakonu o strancima, javlja Hina. 

Hrvatska policija je 31. srpnja, nadzirući državnu granicu u Vagancu uređajem za noćno promatranje, uočila skupinu od pet osoba koje su prelazile državnu granicu iz BiH u Hrvatsku izvan graničnog prijelaza, a jedan od njih je nožem krenuo na policajca.

Policajac je, kako je prije objavljeno, i na hrvatskom i na engleskom jeziku zapovijedio napadaču da odbaci nož i stane, no on se na to oglušio i nastavio se policajcu približavati s nožem u ruci. Nakon što se nije zaustavio ni na drugo upozorenje i zapovijed, policajac je ispalio upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak, i tek nakon tog upozorenja napadač je stao i odbacio nož.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Isusovačka služba za izbjeglice upozorila na probleme stranih radnika u Hrvatskoj

Plenković: Rafalei će idućih 40-ak godina štititi hrvatsko nebo

Zagreb dobitnik zlatne nagrade za Europsku prijestolnicu inkluzije i raznolikosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu