Servisne informacije     | 02.08.2018. 08:23 |

U Mostaru jutros u 08.00 sati 26 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - U Bosni jutros je pretežno oblačno vrijeme.

Lokalno pljuskova i grmljavine ima u sjevernim, sjeveroistočnim i centralnim područjima. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 17, Bugojno 19, Bihać, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 20, Bijeljina, Srebrenica i Tuzla 21, Banja Luka, Brčko, Doboj, Gradačac i Prijedor 22, Grude 23, Trebinje 24 i Mostar 26 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 2hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni danas će biti pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano će biti prijepodne. Od sredine dana prema večernjim satima jači razvoj oblačnosti će i u Hercegovini usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Danas su izgledni obilniji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje od 32 do 35 stepeni.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Na području grada su izgledni pljuskovi i grmljavina u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije