Sport     | 01.08.2018. 13:26 |

Kasumović obećao pomoć u rješavanju stambenog pitanja Nizama Čančara

FENA Saopćenje

ZENICA, 1. augusta (FENA) - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović organizovao je prijem za reprezentativca Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci Nizama Čančara, kojem je obećao pomoć u rješavanju stambenog pitanja.

Povod za susret gradonačelnika i Čančara, kojem je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumea Mujkanović, bio je odličan nastup 42-godišnjeg Zeničanina u dresu reprezentacije BiH na svjetskom prvenstvu u sjedećoj odbojci.

Na takmičenju održanom u Holandiji, reprezentacija BiH osvojila je naslov viceprvaka svijeta, a Čančar je proglašen za najboljeg blokera na prvenstvu, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Kasumovića.

- Čestitam našem sugrađaninu na velikom rezultatu, koji je nastavak njegove uspješne karijere. Gradska uprava čini sve da sistemski uredi oblast sporta i nakon Čelika vjerujem da ćemo to uspjeti i u ostalim sportovima, pa i sjedećoj odbojci, gdje imamo tri kluba i mnoštvo vrhunskih igrača - rekao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik je jednom od najtrofejnijih zeničkih sportista uručio prigodnu novčanu nagradu, uz obećanje da će ispuniti želju Nizama Čančara za rješavanjem stambenog pitanja.

Čančar je naglasio da je prvi put na ovakav način primljen u Gradskoj upravi i da je jedan od rijetkih ratnih vojnih invalida koji nema riješeno stambeno pitanje.

- Imamo vrhunsku reprezentaciju, o kojoj cijeli svijet priča i ja očekujem da ćemo se i sa narednih takmičenja, uključujući i Paraolimpijske igre u Tokiju, vratiti sa medaljama. Prije Paraolimpijade u Londonu obećan mi je posao u jednom javnom preduzeću ali kada sam se vratio sa zlatnom medaljom oko vrata, pravili su se da mi ništa nisu obećali. Jedan sam od rijetkih ratnih vojnih invalida koji nema riješeno stambeno pitanje i današnje obećanje gradonačelnika daje mi nadu da ću se vratiti i karijeru završiti u jednom od zeničkih klubova - kazao je Čančar.

Iako je stambeno zbrinjavanje boračke u nadležnosti Kantona i FBiH, Gradska uprava će prema riječima gradonačelnika Kasumovića finansijski podržati kupovinu stana za porodicu Čančar.

 

 

      

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo