Ekonomija     | 01.08.2018. 10:58 |

U Travniku prezentiran Projekt podrške zapošljavanju

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 1. kolovoza (FENA) - U sjedištu Vlade Srednjobosanske županije u Travniku u utorak je prezentiran Projekt podrške zapošljavanju, čiji je nositelj Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, a realizator Federalni zavod za zapošljavanje.

Na prezentaciji su se obratili zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača te premijer Srednjobosanske županije Tahir Lendo, dok su o operativnom dijelu Projekta govorili koordinator Projekta Nedžmina Vojniković i rukovoditelj Projekta zapošljavanja mladih (YEP) Ranko Markuš, a uime Federalnog zavoda za zapošljavanje Haris Čuljević.

Ukupna vrijednost Projekta je 108 milijuna maraka, od čega će dio biti osiguran iz Proračuna Federacije BiH, a ostatak uz suradnju sa Svjetskom bankom.

Istaknuto je kako je namjera projekta da u naredne četiri godine bude zaposleno 23.000 osoba.

Ministar Drljača ocijenio je kako svaka ekonomska politika mora u svome centru imati politiku zapošljavanja.

Visoka stopa zaposlenosti znači veći priliv sredstava u proračun i izvanproračunske  fondove, uređuje socijalnu politiku na bolji način, daje posao mladim kadrovima koji ostaju i ne moraju ići da traže zaposlenje u inozemstvo, kazao je ministar te dodao kako kvalitetna politika zapošljavanja pokreće ekonomski sistem i razvija društvo.

- Krajnji cilj je smanjenje siromaštva i izgradnja prosperitetnog društva. To je mukotrpan posao koji traje duži period i na tome svi moramo zajednički raditi kako bismo ostvarili vidljive rezultate - rekao je Drljača, priopćilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Postavka 'Stazom sjećanja' 5. aprila od Trga Djece Sarajeva do Baščaršije

Predstavljanje rezultata projekta 'Invertarizacija ihtiofaune u rijeci Buni'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo