Stranačke aktivnosti     | 31.07.2018. 12:11 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

U radnoj posjeti Regionalnim odborima NB Banja Luka i Prijedor boravili su Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Sadik Ahmetović, kandidat za predsjednika/potpredsjednika RS i Nedim Čivić, poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Delegacija NB-a je razgovarala sa prijedorskim privrednicima, o položaju mladih, kako do više radnih mjesta, boljih plaća, te kako zaustaviti odlazak mladih i sposobnih iz zemlje, a domaćin susretima je bila Snežana Jović, koordinatorica NB-a za regiju Prijedor. Sadik Ahmetović upozorio da je primjetan odlazak povratnika, te insistirao na sistemskom zapošljavanju te kategorije ljudi, koji su već jednom bili prinuđeni da napuste svoja radna mjesta i domove. Predstavnici NB-a su obišli centralno šehidsko obilježje u Kozarcu, te sa građanima razgovarali o problemima u školstvu, infrastrukturi i ostalim životnim problemima. Nakon toga je delegacija Nezavisnog bloka u sali općine Bosanska/Kozarska Dubica, prisustvovala izbornoj skupštini NB-a Bosanska/Kozarska Dubica, na kojoj je gosp. Almir Varcar, izabran za koordinatora općinske organizacije. Potom je upriličen dijalog sa građanima – na temu “Ravnomjerni razvoj i država jednakih šansi za sve”.

Predsjednik Nezavisnog bloka, gosp. Šepić, sa svojim saradnicima je posjetio uspješne poljoprivredne proizvođače iz Laktaša koji su podržali Šepićevu kandidaturu za Predsjedništvo BiH, Natašu i Radenka Radulović sa kojima je razgovarao o mogućnostima plasmana poljoprivrednih proizvoda, a posebno, povrća u zemlji i inostranstvu, sa naglaskom na izvoz u zemlje EU, što kvalitetom i ekološkim načinom proizvodnje, treba da bude prednost, ali zbog raznih administrativnih prepreka, koje su u suprotnosti sa propisima EU, naši poljoprivrednici, tačnije, povrtlari, gube ozbiljne prihode. Na kraju posjete, Šepić, Ahmetović i Čivić su prisustvovali su zajedničkoj sjednici regionalnog i gradskog odbora Banja Luka i razgovarali sa regionalnim koordinatorom Banja Luka, Branislavom Trbojevićem, koordinatorom Gradskog odbora Banja Luka, Darkom Jotanovićem, članovima oba odbora, te članovima i simpatizerima Nezavisnog bloka regije Banja Luka.

''Uz našu Snežanu Jović, Branislava Trbojevića, Darka Jotanovića, Elmedina Đuzela, posebno veseli kada vas podržavaju uspješni poljoprivrednici poput Nataše i Radenka Radulovića iz Laktaša. To je prava Bosna i Hercegovina. To je zemlja kakvu Nezavisni blok želi i kakva će biti. Država na svakom pedlju mora podjednako brinuti o svakom građaninu bilo da se zove Branislav ili Elmedin. Takvu državu mogu napraviti samo oni koji žele jake institucije, evropske vrijednosti i pravedan i pošten odnos prema narodu'' izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!