Bosna i Hercegovina     | 31.07.2018. 10:03 |

Skupština Brčko distrikta usvojila Rebalans proračuna za 2018.

FENA Saopćenje

BRČKO, 31. srpnja (FENA) - Skupština Brčko distrikta BiH, na izvanrednoj sjednici u ponedjeljak, donijela je Odluku o usvajanju amandmana na Proračun Brčko distrikta BiH za 2018. godinu u iznosu od 1.097.100 maraka nakon čega ukupan ovogodišnji proračun iznosi 244.464.005,80 maraka.

 Najveći dio sredstava rebalansa, 733.000,00 maraka, potpora su za otklanjanje tehničkih nedostataka na zgradi Policije Brčko distrikta BiH, priopćila je u utorak Skupština Brčko distrikta BiH.

 "Usvojili smo Rebalans proračuna kako bi zgradu Policije Brčko distrikta priveli namjeni i nadam se da će to služiti na dobrobit svih građana i kvalitetan rad Policije Brčko distrikta", izjavio je dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta Ivo Filipović te dodao kako vjeruje da će to biti posljednje ulaganje iz Proračuna za zgradu Policije.

 Rebalansom proračuna osigurana su dodatna sredstva za izgradnju vrtića na Ilićki i Klancu u iznosu od po 100.000 maraka, kao i 50.000 maraka namijenjenih za rekonstrukciju i sanaciju Doma kulture u MZ Seonjaci.

 Osigurana su i sredstva za liječenje i transplantaciju jednog bubrežnog bolesnika, kao i sredstva za financiranje naknada članova Vlade koji su podnijeli ostavku u prethodnom razdoblju.

 Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da nije riječ o novim prihodima već unutarnjoj preraspodjeli i financiranju najvećim dijelom iz sredstava rezervi.

 "Preostaje da se, kako je zaključila Skupština, do konca godine donese još jedan Rebalans proračuna kako bi se osigurala sredstva za financiranje završetka obilaznice oko Brčkog", napomenuo je Milić.

 Skupština Brčko distrikta na sjednici je dala suglasnost na Aneks 1 Ugovora o izvođenju radova na izgradnji zaobilaznice oko Brčkog kojim je kao rok završetka obilaznice definiran 15. svibnja iduće godine, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Srbija: Oporba traži parlamentarno povjerenstvo za kontrolu predstojećih izbora

Tribina NiP--a: Brčko distrikt treba da bude mjesto koje ekonomski i politički spaja u BiH sve politike

Šapić: Ako ne bude većine, izbori za beogradsku Skupštinu krajem svibnja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'