Stranačke aktivnosti     | 30.07.2018. 16:17 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Savjet ministara je dodijelio 9.425.790 KM za izgradnju međudržavnog mosta Gradiška, na autoputu Banja Luka – Gradiška – Okučani.

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak pojasnio je da su pomenuta sredstva unaprijed isplanirana na osnovu dodijeljene dozvole za univerzalne mobilne telekomunikacione sisteme u 2015. godini u iznosu 17.602.470 KM, a od toga 14.962.099,50 KM ili 85 odsto usmjerava se na finansiranje pripreme i izgradnju drumske infrastrukture.

„BiH je obezbijedila i udio u finansiranju pripreme i izgradnje graničnog prelaza na autoputu Banja Luka – Gradiška i dva granična prelaza na autoputu na Koridoru VC i u te namjene su izdvojena sredstva u iznosu od 138.874 KM“, pojasnio je Crnadak i dodao:

„Most kod Gradiške će biti od ključnog značaja za razvoj Banjaluke ali cijelog zapadnog dijela Republike Srpske jer na taj način dobijamo direktnu povezanost sa mrežom autoputeva EU. Svoj dio sredstava BiH, odnosno Republika Srpska je odavno obezbijedila i sada čekamo Hrvatsku da završi procedure oko eksproprijacije zemljišta i raspisivanja tendera za radove, a ja se nadam da će to završiti u skorije vrijeme“, rekao je Crnadak.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo