Bosna i Hercegovina     | 30.07.2018. 16:20 |

Počinje sanacija puteva u goraždanskim mjesnim zajednicama Orahovice i Kraboriš

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 30.jula (FENA) – S ciljem dogovora o početku radova na sanaciji puteva u najudaljenijim mjesnim zajednicama, u Goraždu su danas boravili predstavnici Oružanih snaga BiH. Ministarstvo odbrane BiH na zahtjev Grada Goražda privremeno ustupilo potrebna materijalno-tehničkih sredstava  Oružanih snaga BiH za potrebe sanacije lokalnih puteva u mjesnim zajednicama Orahovice i Kraboriš.

Nakon što je ugovor o angažmanu inžinjerijskih resursa OS BIH prethodno potpisala resorna ministrica Marina Pendeš, danas je to učinio i  gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Potpisanim ugovorom inžinjerijski resursi OS BiH angažuju se na privremenoj i nekomercijalnoj osnovi gdje će izvoditi radove na sanaciji lokalnih putnih pravaca u Mjesnoj zajednici Orahovice, na dionici Čemeričko vrelo – Zorovići – Goršić polje – Brzača u dužini od 10 kilometara i Orahovice – Nikolići u dužini od 8 kilometara, te sanaciji puteva u Mjesnoj zajednici Kraboriš u dužini od 11 kilometara.

-         Ovo je nastavak dobre saradnje Grada Goražda i Ministarstva odbrane odnosno Oružanih snaga BIH. Zajedno smo realizirali projekt sa mjesnom zajednicom Osječani koji je bio vrijedan nekoliko stotina hiljada konvertibilnih maraka. Mi smo uložili 10 posto, uglavnom na gorivo i logističku podršku. Sada su mjesne zajednice Orahovice i Kraboriš iskazale  tu potrebu, a ovoga puta uradit će se i više nego u Osječanima, jer su duži putevi, frekvencija saobraćaja je mnogo veća, jer se tim putem vrši komunikacija prema Prači i Sarajevu - kazao je gradonačelnik Muhamed Ramović.

Dodaje da je u kontaktu sa  načelnikom  Pala (RS) koji  takođe ima volju da nastavi uređenje tog puta od entitetske linije prema mjestu Podgrab.

-Time bi put do Sarajeva bio kraći. On postoji, međutim nije u kvalitetnim uslovima, što bi trebalo da se uradi. Putni pravac Brzača - Zorovići će nam mnogo značiti, jer uskoro počinjemo sa asfaltiranjem tog dijela puta, a mi također imamo svoje učešće što  će nam omogućiti da produžimo asfaltiranje pravca prema nekropoli Goršić polje, koje će uraditi Oružane snage BiH  - pojasnio je Ramović.

Predsjednici savjeta mjesnih zajednica Orahovice i Kraboriš, Adem Mutapčić i Hamdo Konjević naglasili su da su projekti sanacije od velikog značaja za ovaj dio grada, uz poziv mještanima da se i sami uključe u ovu akciju kako bi pomogli u realizaciji projekta.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Goraždani traže rješavanje problema nelegalne deponije u Šišetima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom