Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 30.07.2018. 15:41 |

Talibani u Afganistanu pustili na slobodu 13 otetih radnika

FENA Internet

KANDAHAR, 30. jula (FENA) - Trinaest otetih radnika, koji su radili na izgradnji cesta, oslobođeno je u afganistanskoj južnoj pokrajini Kandahar, saopćili su lokalni zvaničnici.

- Njih 13, koji su bili oteti, oslobodili su militanti rano u ponedjeljak nakon posredovanja lokalnih starješina i stanovnika - kazao je provincijski dužnosnik za Xinhuu.

Četiri pripadnika afganistanske granične policije su ubijena, a 13 radnika oteto, kada su militanti napali mjesto za cestovnu gradnju u okrugu Kandahara 21. juna.

Talibanski militanti su intenzivirali oružane napade protiv sigurnosnih snaga od 25. aprila, kada je počela godišnja ofanziva.

Militanti su također pozvali civile da se klone službenih okupljanja i vojnih konvoja,  a koje talibani smatraju da su legitimne mete.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Konobari i kuhari iz BiH spremaju se za sezonu u Hrvatskoj, plate iznad 2.000 eura

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

Dvojica vodećih generala okrivili Bidenovu administraciju za haotično povlačenje iz Afganistana

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu