Stranačke aktivnosti     | 29.07.2018. 12:50 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA: Umjesto jeftinog populizma, neka iz SDP-a odgovore jesu li za demobilisane borce ili za vlasnike kladionica

Umjesto magle koju nude u svojim saopćenjima, iz SDP-a su dužni dati odgovor: jesu li za demobilisane borce ili za enormno bogate vlasnike kladionica?

Jednom su oborili zakon o oporezivanju igara na sreću. Sada ponovo imaju priliku da glasaju, i neka kažu na čijoj su strani. Taj odgovor ne moraju dati nama, ali su ga dužni dati građanima. Neka izađu na teren i odgovore narodu na to pitanje, umjesto što iz sarajevskih kafana prosipaju jeftini populizam, demagogiju i smutnju, pokušavajući skrenuti pažnju sa te teme.

Što se tiče Zakona o izbornim jedinicama, znali smo svi od početka da neće biti lako taj zakon usvojiti u Domu naroda zbog mehanizama blokade koje HDZ tamo ima na raspolaganju.  Ali smo svjesno krenuli u tu bitku vjerujući da jedinstvenim djelovanjem SDA, SBB, SDP, DF i Naše stranke možemo otkloniti te blokade. I još uvijek je to moguće uraditi. 

Ali, izgleda da su se u SDP-u pokolebali već na prvoj prepreci i krenuli da prikupljaju jeftine političke poene. Ovo je pitanje na kojem se svi moramo izdići iznad stranačkih interesa i iznad populizma, i djelovati jedinstveno da bi zakon bio usvojen.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDA

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'