Stranačke aktivnosti     | 28.07.2018. 17:48 |

Saopćenje za javnost - DF - Željko Komšić

FENA Saopćenje

Željko Komšić - Uzalud sam pozivao Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH da se suprostave narušavanju teritorijalnog integriteta BiH gradnjom Pelješkog mosta

Kada je krajem aprila ove godine potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta, u Dubrovniku, između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation, pozvao sam predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i Predsjedništvo BiH da se obrate Ujedinjenim nacijama jer se radi o međunarodnom skandalu i direktnom napadu Republike Hrvatske na teritorijalni suverenitet i integritet države Bosne i Hercegovine. Gospoda Izetbegović, Čović, Ivanić i Zvizdić to nisu uradili, kazao je danas predsjednik DF-a Željko Komšić.

- Hrvatska je danas i zvanično početkom gradnje mosta na osnovu lažiranog dokumenta Komsije koja predlaže visinu mosta od 55 metara,a koji je predstavljen kao državni dokument, iako ga Vijeće ministara BiH nije usvojilo kao državni dokument, izvršila direktno narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, dodao je on.

"Bosanskohercegovačke vlasti po tome pitanju nisu učnile apsolutno ništa niti se kane učiniti. Stoga ću ponoviti ono što sam kazao i ranije; prosto je nevjerovatno da nam pred očima otkidaju komad po komad naše države a da pri tome ljudi koji sjede u državnim institucijama pokazuju toliku količinu servilnosti koja granični sa izdajništvom. Do kada će to tako biti, to znaju samo građani Bosne i Hercegovine", rekao je Komšić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Komšić: Izmjene izbornog zakona dobre za poštenije izbore, sada se posvetiti drugim zakonima

Komšić: Odlazak književnog velikana Abdulaha Sidrana veliki gubitak za naše društvo i državu

Komšić: Odlična vijest za našu zemlju, hvala Evropskoj komisiji i zemljama članicama EU

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo