Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje

Povodom dešavanja na sjednici Gradskog vijeća Zenica na kojoj su SDA, SBB, A-SDA uz podršku bivše predsjedavajuće Sanje Renić koju su upravo gore navedeni smijenili, odbacili Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta Grada Zenica za 2018. godinu, Gradski odbor Nezavisnog bloka Zenica upućuje sljedeće saopšenje.

Naime, odbacivanjem Prijedloga izmjena i dopuna Budžeta Grada Zenica građani Zenice ostali su uskraćeni za novu putnu infrastrukturu, izgradnju rasvjete, dječijih igrališta, škola, kao i onoga što je brojnim građanima Zenice najsvetije, a to je jak NK Čelik čiji je reprogram potpisan, a navedene stranke, zajedno sa kćerkom legende Čelika, Alojza Renića dovele na korak do obustave.

Kroz prethodnih 20 godina, dok je Zenicom vladala SDA grad je doveden na rub opstanka silnim kreditnim zaduženjima i uhljebljavanjem nesposobnih poslušnika.

Tešku situaciju, za koju su direktni krivci predstavnici zeničke SDA sa svojim “koalicionim partnerima” kojima upravljaju njihove centrale iz Sarajeva i Kaknja, i koji kočenjem rada i razvoja Gradske uprave na čelu sa Gradonačelnikom, kažnjavaju Zenicu i njene građane jer su se 2016. godine oslobodili straha od navedenih, upravo biranjem gospodina Fuada Kasumovića da vodi ovaj grad u bolje sutra.

Na 26. sjednici GV, svi dokumenti koji se tiču rebalansa Budžeta Grada predočeni su kompletnom sazivu Gradskog Vijeća, a još i prije održavanja samoga Vijeća znalo se da će, od strane SDA, A-SDA, SBB-a, zbog “brige” o Budžetu Grada, kao i “brige” za građane Zenice, isti ostati bez šetališta i klupa u naselju Blatuša, mještani Lukovog Polja bez ambulante i prostorija mjesne zajednice, da će stadion Papirna i dalje ostati ruglo grada, kao i da će se usporiti razvoj preduzeća Zenica-gas što će onemogućiti zagrijavanje Kantonalne bolnice Zenica na prirodni gas.

Osim navedenog, ovakvim pristupom i donošenjem ove nerazumne odluke dovedena su u pitanje i sredstva za izgradnju Eko kuće na Smetovima za zeničke izviđače koji su kao jedni od najvećih ambasadora Zenice zaslužili bolji odnos premijera ZDK i predsjednika SDA ZDK Miralema Galijaševića koji godinama koči implementaciju ovog projekta na našim Smetovima.

Zbog svega navedenog, Gradski odbor Nezavisnog bloka Zenica najoštrije osuđuje ovakve postupke stranaka koje ne rade u interesu Zenice, te s druge strane, podsjeća građane našeg grada, kako ovakve postupke treba da prepoznaju kao čist hir i nebrigu za njih od strane ovih političkih subjekata, što ćete, poštovani građani, sigurno prepoznati na narednim izborima, kada ćete ih poslati tamo gdje su zbog svega (ne)učinjenog i zaslužili, u ZABORAV.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.