Sport     | 28.07.2018. 14:39 |

Košarkaški Pro Camp Kaspersky u Sarajevu okupio 28 igrača

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. jula (FENA) - Sarajevo je proteklih dana bilo domaćin jedinstvenog sportskog događaja, košarkaškog kampa Pro Camp Kaspersky Sarajevo, a mladi igrači iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta bili su dio košarkaškog spektakla koji je održan u dvorani sport centar Radan u sarajevskom naselju Jezero.

Glavni organizator kampa, Samir Avdić, istakao je da je ovo bio itekako uspješan događaj koji će pomoći igračima da pronađu svoj put u svijetu košarke i dogovore eventualni angažman.

Kampu je prisustvovalo ukupno 28 igrača, a bilo je prisutno 14 igrača iz Bosne i Hercegovine i 14 iz ostalih država svijeta.

Organizatori su dodijelili pet nagrada za najbolje pojedince, a najkorisniji igrač kampa je Hernest Laroche, dok je nagradu za najboljeg strijelca dobio Rijad Avdić.

Dodijeljene su i nagrade za najboljeg asistenta koju je dobio Adi Zahiragić, najboljeg odbrambenog igrača koja je otišla u ruke Brazilca Felipea Cardosoa, te Rising star koju je zaslužio Alex Navas.

Ekipe su vodili treneri Dragan Petričević, Muamer Taletović, Samir Selesković i Adis Bećiragić.

Među brojnim gostima iz svijeta sporta bili su i bivši igrači Edin Bavčić, Edin Krupalija, Feliks Kojadinović, brojni skauti i agenti Goran Gramatikov, Jovan Brstina, Zvonimir Ridl, Robert Jablan, Charles Danijel Mandić, te druge ličnosti iz svijeta sporta i biznisa.

Organizatori se nadaju da će Pro Camp Kaspersky Sarajevo postati tradicionalna sportska manifestacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Pro Camp Kaspersky Sarajevo.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana