Stranačke aktivnosti     | 28.07.2018. 09:33 |

Saopćenje za javnost Socijaldemokratske partije (SDP) BiH

FENA Saopćenje

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je Čapljinu gdje je imao niz susreta, koji dodatno potvrđuju osjetno veliku podršku koju uživa. 

Boravak u Čapljini Bećirović je iskoristio i za susret sa regionalno poznatim i priznatim pčelarom Antom Krešićem sa kojim je razgovarao o mogućnostima pomoći države malim kompanijama kakvih je veliki broj u svim krajevima BiH.

Obilazeći porodičnu firmu obitelji Krešić, Bećirović je istakao da država umjesto što traži načine da dodatno optereti poslodavce, mora naći put da one koji kreiraju radna mjesta za sebe, ali i druge, adekvatno nagradi povlasticama, olakšicama i beneficijama.

Bećirović je, čestitajući Krešiću na poslovnom uspjehu, istakao svoju spremnost da sutra, kao izabrani član Predsjedništva, bude ambasador bosanskohercegovačke privrede na svjetskim tržištima, most do svake velike inozemne kompanije koja želi da investira u Bosnu i Hercegovinu,  ali i prvi terenski član Predsjedništva BiH koji će stalno biti na terenu u kontaktu sa građanima, između ostaloga i sa privrednicima.

Bećirović je istakao da je vraćanje ponosa i poštovanja poljoprivredniku i selu jedna od aktivnosti kojom se intenzivno ima namjeru baviti u narednom periodu.

- Spreman sam naporno raditi i insistirati da se poljoprivredniku i selu vrati ponos i poštovanje, jer onaj ko Bosnu i Hercegovinu hrani mora da bude poštovan od države Bosne i Hercegovine. Nema bogate Bosne i Hercegovine bez bogatog sela - naglasio je Bećirović.

Ante Krešić je jedan od mnogobrojnih pojedinaca koji je dao otvorenu podršku dr Bećiroviću sa nadom da će se i drugi političari ugledati na dr Bećirovića i njegove prioritete.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta