Stranačke aktivnosti     | 27.07.2018. 19:15 |

Saopćenje za medije - Nezavisni blok

FENA Saopćenje

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić, danas je bio u radnoj posjeti u gradovima Srednje Bosne - Donji Vakuf, Gornji Vakuf i Bugojno.

Šepić se sastao i sa direktorom uspješne firme A.T.T u Gornjem Vakufu koja se bavi mašinskom obradom metala, Adnanom Telalovićem i razgovarao o privrednim aspektima i mogućnostima u ovoj oblasti, kao i poboljšanjima izvoznih kapaciteta.

U Bugojnu, pored oficijelnih sastanaka sa lokalnim privrednicima, predstavnicima boračkih organizacija i građanima, Šepić je sa delegacijom položio cvijeće na spomen šehidskom obilježju stradalim Bošnjacima u Vrbanji, čija se godišnjica obilježava ovih dana. 

U Donjem Vakufu Šepić se sastao sa predstavnicima poljoprivrednika, posebno malinara, koji su izrazili zahvalnost za dosadašnje inicijative, te podržali program pokretanja poljoprivrede kroz sistem osiguravanja zagarantirane cijene i sigurnog otkupa poljoprivrednih proizvoda, koji je Šepić više godina u Parlamentu BiH inicirao i zagovarao. 

„ Srednja Bosna je okosnica cijele BiH, područje velikih historijskih činjenica koje su oduvijek značile otpor svemu lošem. Pogled na Ajvaz dedino turbe ili stećke u Torlakovcu su podsjetnik tome. Ovo je područje velikih prirodnih i ljudskih potencijala koji su predugo u sjeni loše politike.

Danas sam u razgovoru sa ljudima iz privrednog sektora, poljoprivrede, obrazovanja, kulture i sporta uvidio spremnost da, svako u svom domenu uloži maksimalna zalaganja za opći razvoj ove regije. Gradovi Srednje Bosne većinom imaju dugogodišnju tradiciju i zahtijevaju poštovanje te tradicije kao i izgradnju što bolje budućnosti.

Loša vlast je uzrokovala tešku ekonomsku situaciju i nezaposlenost, te odlazak mnogo ljudi, posebeno mladih, ali vrijeme je za novu politiku koja ujedninjava, oslobađa potencijale i gradi budućnost jednakih šansi i suživota.

Vrijeme je da gradovi Srednje Bosne vrate svoje tvornice, da iskoriste potencijal Vrbasa kao jedne od najljepših rijeka u BiH, imaju bolje ceste i bolje željezničke pruge.

Upravo oni koji su dali živote, podsjetnik su ispravnog puta kojim je potrebno krenuti do cilja države jednakih šansi, ravnomjernog razvoja i ulaganja te sigurne evropske perspektive. Siguran sam da je to zajedničkim radom moguće. “ - izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka - Press služba Nezavisnog bloka

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'