Bosna i Hercegovina     | 27.07.2018. 10:13 |

Crnadak se u Vašingtonu sastao s državnim sekretarom SAD Pompeom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. jula (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se, tokom Ministarskog sastanka o unapređenju religijskih sloboda u State Departmentu u Vašingtonu, s državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom Pompeom.

Tokom razgovora ministar Crnadak je prenio državnom sekretaru Pompeu da su Sjedinjene Države važan partner Bosne i Hercegovine i da podrška Vašingtona Dejtonskom sporazumu i uređenju BiH na bazi dva entiteta i tri konstitutivna naroda ima neprocjenjiv značaj za dugoročnu stabilnost i razvoj naše zemlje. 

Ministar Crnadak i državni sekretar Pompeo razmijenili su mišljenja o stanju u regionu Jugoistočne Evrope, a ministar Crnadak je upoznao Pompea da će, kao predstavnik Republike Srpske u Vijeću ministara BiH, učestvovati na ceremoniji obilježavanja stote godišnjice od proglasa predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Woodrowa Wilsona, kojim je odao počast srpskim žrtvama u Prvom svjetskom ratu – saopćeno je iz MVP BiH.

Državni sekretar Pompeo se zahvalio ministru Crnatku na učešću na jučerašnjem sastanku i informirao ga da će Ministarski sastanak posvećen religijskim slobodama biti održan i sljedeće godine.

Ovo je bio prvi susret ministra Crnatka sa državnim sekretarom Pompeom otkad je preuzeo funkciju u maju ove godine – navodi se u saopćenju.    

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Kongres SAD-a odobrio 228 miliona dolara vojne pomoći za Litvaniju, Latviju i Estoniju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo