Servisne informacije     | 27.07.2018. 08:36 |

U BiH danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. jula (FENA) - U Bosni je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8 sati iznosila je Bjelašnica 10 stepeni, Ivan-sedlo 14, Livno i Sokolac 15, Bugojno, Jajce i Sarajevo 17, Bihać i Zenica 18, Sanski Most i Srebrenica 19, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Tuzla i Zvornik 20, Grude 21, Gradačac 22, Bijeljina, Brčko i Trebinje 23, Mostar 24 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

U Bosni se danas očekuje umjereno, a ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim područjima, gdje se u prijepodnevnim satima očekuju pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima u Bosni s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Intenzivnije padavine u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, a u Hercegovini pljuskovi su mogući na sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 25 do 31, na jugu od 30 do 33 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'