Bosna i Hercegovina     | 26.07.2018. 18:07 |

Crnadak na Ministarskom sastanku o unapređenju religijskih sloboda u Americi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak započeo je jučer učešće na Ministarskom sastanku o unapređenju religijskih sloboda koji se održava u Vašingtonu.

Prije početka sastanka, ministar je imao susrete sa novoimenovanim ministrom inostranih poslova Gruzije Davidom Zalkalianijem, kojem je čestitao preuzimanje te funkcije, zatim sa ministrom inostranih poslova Republike Poljske Jacekom Czaputowiczem, ministrom inostranih poslova Crne Gore Srđanom Darmanovićem, ministrom inostranih poslova Kraljevine Bahrein Shaikh Khalid bin Ahmed bin Mohammed Al Khalifom, ministrom inostranih poslova Narodne Republike Bangladeš Abul Hassan Mahmood Alijem, te sekretarom Svete Stolice za odnose s državama nadbiskupom Paulom Gallagherom.

Obraćanje ministra Crnatka na Ministarskom sastanku se očekuje kasno večeras po srednjoevropskom vremenu, saopćeno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Na početku Ministarskog sastanka, učesnicima su se obratili potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Mike Pence i državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Michael Pompeo.

Po završetku Ministarskog sastanka o unapređenju slobode religije, ministar Crnadak će učestvovati na završnom događaju u okviru ceremonije obilježavanja 100. godišnjice od podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće, a koji će se održati 28. jula 2018. godine u Vašingtonu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Dačić: Iz Amerike nikad neće stići dokazi protiv Vulina

Crnadak: Večeras je istorijska noć, Dodik odlazi u prošlost

Argentinci osvojili prvenstvo Amerike

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta