Stranačke aktivnosti     | 26.07.2018. 16:51 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Građanski savez (GS) javnosti Bosne i Hercegovine želi još jednom poručiti da je sprovedba Plana B počela i da osovina Dodik-Čović ide na ispunjavanje ratnih ciljeva osovine Karadžić-Boban. Naime, današnje nelagalno blokiranje Doma naroda FBiH pokazuje da smo mi u GS bili nažalost u pravu kada smo upozoravali da je potpuna blokada i urušavanje institucija BiH i FBiH ključni dio Plana B koji za krajnji cilj ima nestanak BiH. SNSD i HDZ koriste jezik mržnje, pozive na genocid i dehumanizaciju Bošnjaka kao pripremu za parčanje BiH poslije Opštih izbora.

Ponovo poručujemo javnosti da je Predsjedništvo BiH jedina institucija koja može legalno spriječiti da se od BiH napravi isto što se desilo bivšoj Jugoslaviji. Stoga, i ovim putem želimo pozvati sve odgovorne građane BiH koji vole našu zemlju i svoje porodice da glasaju protiv Dragana Čovića bez čijeg ulaska u Predsjedništvo BiH SNSD i HDZ neće moći tvrditi da se BiH raspala. Naime, GS podržava Željka Komšića jer je jedini koji može dobiti Čovića i time spriječiti raspad BiH.

Današnje silovanje pravnih normi u režiji Lidije Bradare i Drage Puzigaće je najbolji dokaz da je uvijek bolje izabrati dobitnika Zlatnog ljiljana nego sljedbenika Plana B. Naime, SDA je napravila možda i istorijsku grešku kada je umjesto Zlatnog ljiljana, Slaviše Šućura iz SDP, izabrala Dragu Puzigaću koji je vojnik u službi Plana B čiji je konačni cilj ponovni genocid kako je to iznio Rajko Vasić, visoki funkcioner SNSD-a. Do danas niti jedna osoba iz SNSD i HDZ nije osudila niti se ogradila od prijetnji ponovnim genocidom jer se s njim slažu.

Imajući u vidu da je biološki opstanak većine građana BiH na kocki u slučaju da Čović obnovi mandat, naši građani treba da imaju u vidu da je odgovornost na svima koji izađu na izbore i bace svoj glas na kandidate koji ne mogu spriječiti Čovića jer nisu Hrvati. Ovdje je posebna odgovornost na ljudima iz SDP koje još jednom pozivamo da se urazume i ne naprave grešku sa Čovićem kakvu su SDA i SBB napravili glasajući za Puzigaću umjesto Slaviše Šućura. Vrijeme je zaista da se politikantstvo ostavi po strani i pogleda istina u lice: postaćemo europska Palestina ako se ne prestanemo baviti sitnošićardžijskom partijskom politikom.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana