Sport     | 26.07.2018. 16:58 |

Izetbegović primio reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci.

Izetbegović je čestitao reprezentativcima Bosne i Hercegovine na osvojenoj srebrenoj medalji na Svjetskom prvenstvu održanom u Nizozemskoj, istaknuvši da svaki njihov uspjeh izaziva posebne emocije kod svakog bh. patriote.

Poželio im je da na najbolji način nastave predstavljati Bosnu i Hercegovinu na budućim svjetskim i evropskim takmičenjima, te naglasio da se unaprijed raduje njihovom nastupu na Paraolimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

Selektor Mirza Hrustemović i kapiten Sabahudin Delalić, uime igrača i stručnog štaba, zahvalili su Izetbegoviću za čestitke i riječi podrške.

U ugodnom i prijateljskom razgovoru reprezentativci BiH ispričali su Izetbegoviću neke detalje s posljednjeg takmičenja, posebno s utakmice protiv Rusije u četvrtfinalu, za koju su istaknuli da je za njih bila i fizički i mentalno najzahtjevnija.

Kako su naglasili, rezultat iz Nizozemske predstavlja kontinuitet sjajnih rezultata koje postižu, te će biti podstrek i mlađim igračima da nastave s dobrim igrama i zapaženim uspjesima.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci najtrofejnija je reprezentacija BiH s 21 osvojenom medaljom na velikim takmičenjima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana