Bosna i Hercegovina     | 26.07.2018. 13:28 |

U općini Foča u FBiH počinju radovi na asfaltiranju puta Cvilin-Kožetin

FENA Saopćenje

USTIKOLINA, 26. jula (FENA) -  U općini Foča u Federaciji BiH uskoro će biti realizovan projekat asfaltiranja i sanacije putnog pravca Cvilin – Kožetin. Projekt vrijedan 96.000 KM najvećim dijelom finansirat će Federalno ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice, a dio sredstava izdvojit će i Vlada Bosanskopodrinjakog kantona (BPK) Goražde.

Premijer BPK Goražde Emir Oković izjavio je Feni da Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, nastavlja pružati podršku projektima u tom dijelu BiH.

- Federalno ministarstvo ovoga puta odlučilo je podržati aplikaciju Vlade BPK koja je kandidovala projekat sanacije i asfaltiranja putne komunikacije u Općini Foča u Federaciji BiH. Federalno ministarstvo projekat će finansirati sa 70.000 KM dok će kantonalna Vlada izdvojiti 26.000 KM – pojašnjava premijer Oković.  

Prema njegovim riječima, realizacija projekta trebala bi početi ubrzo, nakon okončanja tenderske procedure za izbor izvođača radova.

Načelnik Općine Foča u FBiH Zijad Kunovac naglašava da je projekt od izuzetnog značaja za taj dio BPK Goražde.

- Cilj je povezati dvije lokalne zajednice, općinu  Foča u FBiH i Grad Goražde - naselja na desnoj obali Drine u kojima živi veliki broj povratničkih porodica.  Projekt će u prvoj fazi obuhvatiti dionicu Cvilin – Kožetin, a planiran je nastavak prema Osanici i Sadbi. Kvalitetna infrastruktura preduslov je za kvalitetniji život stanovnika na tom području ali i bolje iskorištavanje poljoprivrednih i turističkih potencijala – kazao je Kunovac.     

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu