Sport     | 26.07.2018. 10:36 |

Vujošević ide na operaciju, želi da KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević 30. jula odlazi na ljekarska ispitivanja u specijalističku ustanovu u Istanbulu, od čijih rezultata zavisi da li će doći do transplatacije bubrega. 

- Taj zahvat ja čekam dugo i budući da sam svestan zahtevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mene ne čini mirnim - saopćio je Vujošević.

Zbog toga on želi da rukovodstvo Košarkaškog saveza (KS) BiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vrijeme njegovog bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

Vujošević od reprezentativaca očekuje da se mobilišu za utakmice koje ih očekuju i odazovu se pozivu da dođu na pripreme i igraju za reprezentaciju BiH.

- Budući da sam potpuno svestan neizvesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem predlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uverenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu s njom kadrovskim rješenjima - zaključio je Vujošević.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'