Sport     | 26.07.2018. 09:04 |

Kovačić ne odustaje od odlaska iz Real Madrida

FENA Agencije

MADRID, 26. srpnja (FENA) - Vezni igrač hrvatske nogometne reprezentacije Mateo Kovačić ne odustaje od svog odlaska iz redova europskog prvaka Real Madrida.

Kovačić je još za vrijeme svjetskog prvenstva u Rusiji u razgovoru za španjolsku Marcu poručio kako želi napustiti "Kraljevski klub" kako bi dobio status prvotimca i veću minutažu.

"U Madridu i klubu mi je jako lijepo, ali želim igrati kao prvotimac. Najviše od svega volim nogomet i biti na terenu. Međutim, zbog toga što nemam priliku često igrati u Realu, ne igram kao starter ni u reprezentaciji, a to mi je velika želja," kazao je tada Kovačić.

Svoju odluku nije promijenio niti nakon povratka u Madrid i razgovora s novim trenerom Julenom Lopeteguijem.

Španjolski mediji navode kako su se Kovačić i Lopetegui sastali u Realovu trening kampu. Navodi se kako je njihov razgovor bio ugodan, ali ne predugačak. Lopetegui je navodno pokušao odgovoriti 24-godišnjeg veznjaka od napuštanja Reala, no čini se kako nije uspio.

Kovačić je u Real stigao 2015. iz Intera za 29 milijuna eura. Na Santiago Bernabeu je osvojio devet trofeja pri čemu tri Lige prvaka i jedno španjolsko prvenstvo sakupivši ukupno 109. nastupa. Međutim, nije se uspio izboriti za mjesto u prvoj momčadi u konkurenciji Luke Modrića, Nijemca Tonija Kroosa i Brazilca Casemira, prenosi Hina. 

"Problem je u tome što je za jednog mladog igrača teško imati kontinuitet, a bez kontinuiteta igara nikad neću moći pokazati svoj potencijal," poručio je hrvatski reprezentativac.

Nagađa se kako bi Kovčić karijeru mogao nastaviti na 'Otoku' u nekom od engleskih velikana, a kako prenose Španjolci Real ga neće pustiti za manje od 40 milijuna eura.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Luka Modrić: Ne znam hoću li produžiti ugovor s Real Madridom

Oko 58 posto Realovih simpatizera za produženje ugovora Modriću - anketa

Carlo Ancelotti produžio ugovor s Real Madridom do 2026. godine

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'