Servisne informacije     | 26.07.2018. 07:23 |

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle.

Promet vozila je umjeren, a tokom dana očekuje se pojačan promet vozila na većini puteva, posebno prema jugu. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog održavanja 46. internacionalne turističke Una regate (25.-28.07.), od 17.00 do 24.00 sata, obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-5 prolaz kroz centar Bihaća i preusmjerava na alternativne pravce.

Na magistralnom putu M-5 Bosanski Petrovac-Bihać, na dionici Dubovsko-Ripač (na dionici od uključenja sa regionalnog puta R-408 od naselja Orašac/Ćukovi do isključenja Ripač/Račić) zbog održavanja 10. biciklističkog rekreativno-turističkog kamp-maratona „Stazama Bosanskih kraljeva 2018" vozila će saobraćati usporeno, u smijeru kretanja učesnika utrke.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, tunel Grab, Ban Brdo i vijadukt Bojnik.

U toku su radovi na redovnom održavanju na magistralnom putu M-18 Semizovac-Srednje, zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća naizmjenično, jednom trakom. Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju tim izmjenama u režimu odvijanja saobraćaja i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izvještaj EBRD-a - Za politike zelene ekonomije potrebna značajnija podrška među stanovništvom

State Department - Razorna i zapaljiva retorika Dodika doprinijela etničkim napetostima u BiH

Pregled UNRWA-e utvrdio princip poštovanja humanitarne neutralnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu