Ekonomija     | 25.07.2018. 13:44 |

Dunović s predstavnicima Binas d.d. Bugojno o problemima u toj firmi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. jula (FENA) - Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović primio je danas u posjetu predstavnike Koordinacionog odbora za rješavanje zaostalih potraživanja, formalnog tijela koje predstavlja više od tri stotine radnika i penzionera preduzeća Binas d.d. Bugojno.

Razgovarano je o problemu s kojim se bore duži period, a to je naplata zaostalih presuđenih pretraživanja bivših i sadašnjih radnika. Riječ je o potraživanjima i sudskim presudama u korist radnika koje već duže vrijeme čekaju na realizaciju i naplatu, jer Vlada FBiH, po njihovim riječima, konstantno prolongira izvršenja presuda koristeći se formalno pravnim sredstvima.

Istakli su da je riječ o radnicima u poodmakloj životnoj dobi, a predmetna sredstva su im neophodna za egzistenciju i liječenje.

Dunović smatra da u Bosni i Hercegovini mora doći vrijeme u kojem će se radnička prava poštovati, rad cijeniti, a prema radnicima i državnim kompanijama odnositi domaćinski, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Konobari i kuhari iz BiH spremaju se za sezonu u Hrvatskoj, plate iznad 2.000 eura

Bh. radnike najviše traže Hrvatska i Njemačka, a domaći poslodavci radnike iz Turske i Bangladeša

Dunović: Etno nacionalne politike ne mogu graditi BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo