Stranačke aktivnosti     | 25.07.2018. 11:30 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Demokratska fronta - Odgovor Iliji Cvitanoviću: Do podne HDZ - od podne 1990!

Zanimljiv je, istovremeno i dosta smušen, bio jučerašnji nastup Ilije Cvitanovića na jednoj komercijalnoj televiziji. Prije svega, već na prvi pogled bilo je očito da je gospodin Cvitanović nemoćan da se, ma koliko iskreno to htio, otrgne iz sjene Dragana Čovića i išta konkretno uradi na stvaranju političke alternative u hrvatskom korpusu.

U jednom trenutku vrlo oštar u kritici HDZ-a i njegovog šefa, optužujući ga za nestanak Hrvata sa ovih prostora, kriminal, nepotizam... I taman kad očekuješ "završni udarac", da čuješ šta je to alternativa tj.on, gospodin Cvitanović, on odjednom "povuče ručnu" pričom o ostanku u HNS-a zarad interesa istog tog hrvatskog naroda koji do maloprije bježi iz zemlje zbog istog tog HNS-a ili ti Ćovića, obećava "poniznost" hrvatskom narodu (koliko god smo Daliću vjerovali kada je taj izraz prvi spomenuo u sportskom kontekstu i odnosu prema zemlji -  toliko Cvitanoviću, novopečenom "reformatoru" hrvatske političke scene ne vjerujemo). U međuvremenu, na konstataciju da  gospodin Zubak tvrdi da u Prijedlogu Zakona o izbornim jedinicama nema ništa neustavno, ljuti Cvitanović "gumicom obrisa" i Zubaka i njegov stav. A znamo ko je Krešimir Zubak. Ko je, zapravo, Ilija Cvitanović eventualno ćemo saznati ako se jednog dana "dočepa" vlasti! A kako je počeo - teško. I onda, u istom tom razgovoru, ničim izazvan, iskoristi priliku da "zamoli Bošnjake da ne glasaju za Komšića"! Bez iti jedne rečenice objašnjenja. Po onoj narodnoj da se "svako češe tamo gdje ga svrbi" ispade da je Cvitanoviću Komšić noćna mora, nikako Čović. Mislili smo da je htio zamoliti Hrvate da mu učine tu izbornu uslugu, jer i tu se, gospodine Cvitanoviću, stvari mjenjaju. Očito da i Vi to znate i odatle taj strah, i Vas i Vaših patrona! 

Ili Čović ili Komšić, ili cjelovita BiH ili tri države u jednoj - treće alternative nema, i Vi to dobro znate. Sačekajmo šta će narod i građani reći kada za to dođe vrijeme. A brzo će! Strpljen - spašen!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu