Servisne informacije     | 25.07.2018. 07:27 |

Kolovoz mokar u centralnom dijelu BiH, suh u ostatku zemlje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini kolovoz je jutros mokar u centralnim krajevima, dok se u ostatku zemlje saobraća po suhom kolovozu.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog održavanja 46. internacionalne turističke Una regate, od 17.00 do 24.00 sata, obustavlja se saobraćaj na dionici M-5 prolaz kroz centar Bihaća. U navedenom terminu saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH je na GP Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima, zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo