Bosna i Hercegovina     | 24.07.2018. 20:05 |

Džaferović na Ilidži: Udvostručiti broj turističkih posjeta u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. jula (FENA) - Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović boravio je danas u općinama Trnovo i Hadžići, a na tribini, upriličenoj na Ilidži, naglasio je da je ovo općina sa izuzetnim turističkim potencijalom koji se uspješno koristi, ali da svakako ima prostora za dodatni napredak.
 
- Broj turističkih posjeta u BiH konstantno raste. Naš cilj je da se on udvostruči i da BiH pretvorimo u najatraktivniju turističku destinaciju u regiji. Imamo sve prirodne i kulturno-historijske potencijale za to. Način na koji to planiramo uraditi predstavljen je u našoj Agendi 2026 - kazao je Džaferović.
 
Pred velikim brojem prisutnih građana na tribini govorio je i o potrebi reforme obrazovnog sistema kako bi se proizvodili kadrovi koji mogu odgovoriti potrebama tržišta.

- Tu prije svega mislim na obrazovanje kadrova i ulaganje u IT sektor, čime bismo ne samo otvarali nova radna mjesta, nego i hvatali tehnološki priključak sa razvijenim evropskim zemljama - naglasio je Džaferović.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Napreduju radovi na izgradnji mostarske dvorane, tribine gotove do ljeta (VIDEO)

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike sufinansira izgradnju dnevnog centra na Ilidži

Nakon 30 godina u Velikom parku na Ilidži zasjala ulična rasvjeta

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!