Bosna i Hercegovina     | 24.07.2018. 18:49 |

Mektić : Potrebno proširiti saradnju u oblasti sigurnosti sa Ruskom Federacijom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. jula (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić na današnjem sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH  Petrom Ivancovim ukazao je da postoji prostor i potreba za proširenje saradnje u oblasti sigurnosti sa Ruskom Federacijom.

Predložio je izmjene i dopune postojećeg sporazuma o policijskoj saradnji, kako bi se unaprijedili odnosi i rezmjena informacija, posebno u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma.

- Potrebno je da ojačamo institucionalnu saradnju u svim oblastima za koje se ukaže potreba - kazao je Mektić. 

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH skrenuo je pažnju na neodgovornost političara koji svojim ponašanjem i izjavama utječu i na sigurnosnu situaciju.

- Zbog toga odbacujem bilo kakvu ekstremističku i nacionalističku retoriku, koja bi mogla biti prijetnja sigurnosti i stabilnosti. Takvo ponašanje mogu da dopuste samo oni političari koji su osigurali rezervne destinacije i adrese za sebe i svoje porodice. Rezultat takve neodgovorne politike je da sve više mladih odlazi i da postajemo zemlja staraca. To moramo zaustaviti, pružiti sigurnost i ohrabriti mlade da ostaju na ovim prostorima - rekao je Mektić, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'