Sport     | 24.07.2018. 18:04 |

Četvrti međunarodni turnir 'Travnik open 2018'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 24. srpnja (FENA) - Više od 50 šahista iz pet zemalja sudjeluje na 4. međunarodnom turniru "Travnik open 2018", koji se održava u Travniku do 26. srpnja.

Predsjednik Upravnog odbora Šahovskog kluba "Travnik" Dženan Dautović kazao je Feni da na turniru sudjeluju šahisti iz BiH, Srbije, Makedonije, Njemačke i Francuske, koji se natječu u sedam kola po švicarskom sustavu.

- Osim seniora, na turniru imamo i najmlađe šahiste, kadete, koji su prethodno sudjelovali na Prvom kadetskom šahovskom festivalu - kazao je Dautović.

Istaknuo je da nagradni fond turnira iznosi 4.200 maraka, a taj iznos bit će raspoređen na deset redovnih i osam specijalnih nagrada.

- Financijski je bilo dosta teško sklopiti taj nagradni fond, pa je on nešto manji nego prethodne godine. Tu su nam najviše pomogli projekti Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ-a i naš sponzor BH Telecom - dodao je.

Dautović je naglasio da je turnir u kalendaru Svjetske šahovske federacije, te da predstavlja najjače seniorsko natjecanje koje se održava u Travniku.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu