Ekonomija     | 24.07.2018. 15:47 |

Kroz „Javne radove“ u Goraždu na određeno vrijeme zapošljavanje 109 osoba

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 24. jula (FENA) – U Službi za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas su potpisani ugovori o realizaciji programa sufinansiranja zapošljavanja – javni radovi u 2018. godini.

Ugovore su potpisali direktorica Službe Nafija Hodo, premijer BPK Goražde Emir Oković, načelnici općina Pale i Foča u FBIH Asim Zec i Zijad Kunovac te gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Vrijednost programa javnih radova u BPK Goražde iznosi 318.000 KM, od čega je najviše sredstava 218.000 KM izdvojio Federalni zavod za zapošljavanje, dok će se za ostatak sredstava pobrinuti BPK i tri lokalne zajednice. Kroz program će na period od četiri mjeseca  biti angažovano 109 osoba, a za svaku od njih Federalni zavod je predvidio sufinansiranje u iznosu od po 500 KM.

Premijer BPK Goražde Emir Oković izrazio je zadovoljstvo što je BPK Goražde sa svoje tri općine, dobio značajan dio sredstava od Zavoda za zapošljavanje FBiH.

- Značajan je i broj osoba sa evidencije nezaposlenih koje će biti obuhvaćene ovim programom. Kantonalna vlada će podržati realizaciju programa u finansijski neodrživim općinama Pale i Foča u FBIH – kazao je Oković.

S obzirom da je izvršen odabir nezaposlenih osoba koje su izrazile želju da budu dio ovog programa javni radovi na području BPK Goražde počet će ubrzo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Goraždani traže rješavanje problema nelegalne deponije u Šišetima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo