Bosna i Hercegovina     | 24.07.2018. 14:30 |

NATO-štab donirao četiri vozila institucijama i organizacijama u BiH (VIDEO)

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 24. jula (FENA) - NATO-štab Sarajevo donirao je četiri motorna vozila za potrebe institucija i organizacija u BiH, od čega dva Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) te po jedno - Općini Novo Goražde i Helsinškom komitetu za ljudska prava RS. 

Radi se o korištenim motornim vozilima i to tri terenska, marki 'mercedes', 'nissan' i 'toyota', te jedno kombi-vozilo marke 'volkswagen'.

Tim povodom, u utorak je u Kampu "Butmir" upriličena ceremonija primopredaje vozila kojoj su, pored ostalih, prisustvovali komandantica NATO-štaba Sarajevo, brigadna generalica Marti J. Bissell i predstavnici spomenutih institucija i organizacija.

Generalica Bissell istaknula je kako od uspostave 2004. godine NATO-štab Sarajevo njeguje partnerske odnose s lokalnim organizacijama, uključujući i nevladine organizacije koje pružaju pomoć lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Potcrtala je da NATO ostaje predan pružanju pomoći civilnim organizacijama u BiH, izražavajući zadovoljstvo što takva vrsta podrške 'ide' trima spomenutim organizacijama, koje imaju posebnu i važnu ulogu u bh. društvu.

- NATO prepoznaje koliko je važno ovo što ove organizacije rade da bi pomogle građanima BiH. Mi ostajemo predani pružanju podrške miru, stabilnosti i sigurnosti, ne samo u BiH, nego i u cijelom regionu zapadnog Balkana - poručila je generalica Bissell u izjavi za medije.

Zahvalnost u povodu vrijedne donacije iskazao je Tomislav Todorović iz Helsinškog odbora za ljudska prava RS, naglašavajući značaj aktivnosti orijentiranih ka jačanju ljudskih prava, te angažiranja u procesu izgradnje mira, povjerenja i demokratije.

Dodao je kako ova izuzetno značajna donacija predstavlja poticaj i ohrabrenje za još snažniji angažman na planu ostvarivanja pozitivnih promjena u BiH.

Kako je rečeno, dva terenska vozila dodijeljena su SIPA-inom Odjelu za zaštitu svjedoka, jedno terensko vozilo za potrebe Helsinškog odbora za ljudska prava RS i jedno kombi-vozilo općini Novo Goražde koje će biti korišteno za prijevoz učenika do Višegrada.

Ceremonija primopredaje vozila okončana je odgovarajućim ugovorima o njihovom preuzimanju, što su uime primatelja donacija potpisali zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević, zamjenik načelnika općine Novo Goražde Arsenije Mirković i Brano Todorović, predsjednik Helsinškog komiteta za ljudska prava RS.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2009

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1s31oWtxTr9TGJzW34Vbj2ffl4l7nxRvz?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Gagne: Međugorje i Čitluk primjeri kako odgovarati na pitanje prihvaćanja izbjeglica (VIDEO)

EU donirala terensko motorno vozilo MUP-u BPK Goražde  

Kompanija EMKA donirala vozilo za odvoz smeća JKP „6.mart“ Goražde

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!