Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 24.07.2018. 14:08 |

Sjednica Vlade FBiH: Ostale odluke i zaključci te kadrovska rješenja

FENA Saopćenje

 

MOSTAR, 24. srpnja (FENA) - Vlada FBiH na današnjoj je sjednici u Mostaru Federalnoj upravi civilne zaštite, iz tekuće rezerve V, odobrila 29.800 KM za plaćenje PDV-a i špediterskih usluga na doniranu šatorsku opremu od Republike Austrije.

Vlada FBiH je konstatirala da su BH Telecom Sarajevo i Hrvatske telekomunikacije Mostar dostavili izvještaje o radu nadzornih odbora ovih kompanija. Izvještaj BH Telecom je za razdoblje 1.3.-31.5.2018. godine, a HT-a za 1.4.-30.6.2018. godine. Također je Vladi dostavljen i izvještaj o radu Nadzornog odbora Hrvatske pošte d.o.o. Mostar za razdoblje od 1.1.2018. do 31.3.2018. godine.

Federalna vlada je usvojila izvještaj o radu Federalnog ministarstva unutarnjih poslova za razdoblje 1.1.-30.6.2018. godine, koji će biti dostavljen predsjedniku i potpredsjednicima Federacije BiH i Parlamentu FBiH.

Federalna vlada danas je izmijenila Listu lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja FBiH i, na taj način, usaglasila je s maksimalnim veleprodajnim cijenama lijekova koje godišnje objavljuje Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Upravi BH Telecoma d.d. Sarajevo dana je saglasnost na Odluku o odobravanju sredstava za nabavku reklamno-promotivnih usluga od Udruženja za sport i rekreaciju mladih, a u vezi sa Sportskim igra mladih u 2018. godini, u vrijednosti od 80.000 KM (bez PDV-a).

KADROVSKA RJEŠENJA

 Vlada FBiH je za člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje imenovala Slavka Vukića, na razdoblje do isteka mandata ostalim članovima Upravnog odbora.

Nadzornom odboru UNIS GROUP d.o.o. Ilidža dana je prethodna saglasnost za imenovanju Mirsada Siručića za direktora ovog  društva, na mandatno razdoblje od četiri godine.

Prethodne saglasnosti dane su i Nadzornom odboru PS Vitezit d.o.o. Vitez za razrješnje Josipa Rajića dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju i razvoj Uprave ovog društa, te da za vršitelja ove dužnosti do okončanja natječajne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci, bude imenovan Josip Mišković.

Vlada je, također, Nadzornom odboru PS Vitezit d.o.o. Vitez prethodne saglasnosti dala i za razrješenje Miroslava Puljića dužnosti direktora, prije isteka mandata, te za imenovanje Josipa Rajića na ovu poziciju, do okončanja natječajne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci.

Vlada je Jakuba Mušinbegovića ovlastila za sudjelovanje u radu i odlučivanju na Skupštini gospodarskog društva Binas d.d. Bugojno, a Gorana Buhača za Skupštinu Sarajevoputeva d.d. Sarajevo, priopćeno je Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'