Sport     | 24.07.2018. 12:27 |

Judo - BiH sa šest predstavnika na Grand Prix turniru u Zagrebu

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 24. jula (FENA) - Judo reprezentacija Bosne i Hercegovine od 27. do 29. jula  učestvovat će na  Grand Prix turniru u Zagrebu. 

Ovim takmičenjem počinju kvalifikacije za 18 slobodnih mjesta u svakoj kategoriji za nastup na olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Takmičenje će također biti dobra provjera forme pred svjetsko prvenstvo, koje se u septembru održava u Bakuu (Azerbejdžan).  

Turnir u Zagrebu spada u red najjačih svjetskih takmičenja u tom sportu. Ukupno će nastupiti 573 judaša i judašica (367 u muškoj i 206 u ženskoj konkurenciji) iz 81 države, među kojim će biti i šest bh. predstavnika.

U izboru selektora Branislava Crnogoraca boje Bosne i Hercegovine će braniti Petar Zadro (u kategoriji do 66 kg), Rijad Dedejić i Toni Miletić (do 90 kg), Hadis Ramić (do 100 kg) i Harun Sadiković (više od 100 kg) i Larisa Cerić (više od 78 kg). 

Najviše se očekuje od Larise Cerić aktualne evropske viceprvakinje (do 78 kg),  te svjetske  prvakinje u apsolutnoj kategoriji, koja na svjetskoj rang listi trenutno zauzima drugo mjesto u svojoj kategoriji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Judo klub Borsa najuspješniji klub na prvenstvu Judo saveza HB

Dva zlata na Afrika openu za džudo tim BiH

Korina Džidić iz Borse osvojila broncu na Europskom kupu Italije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'