Bosna i Hercegovina     | 23.07.2018. 19:45 |

Ambasadorica Bishlawy: Egipat želi uspješan izborni proces u BiH

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 23. jula (FENA) – Ambasadorica Egipta u Bosni i Hercegovini Ahal El Bishlawy na večerašnjem prijemu u Sarajevu povodom obilježavanja nacionalnog dana Egipta izjavila je da Egipćani slave ovaj dan uz osjećaje časti i ponosa te zajednički rade na ispunjenju sna koji se odnosi na izgradnju visoko razvijene države.

Naglasila je da se Egipat suočava sa ogromnim izazovima, među kojima su prijetnja od terorizma, ali je i dalje, kako tvrdi, snažna zemlja zahvaljujući vjeri, integritetu i saradnji među Egipćanima.

U obraćanju prisutnim domaćim i stranima zvaničnicima ukazala je na dobre odnose između Egipta i Bosne i Hercegovine. Ove dvije zemlje „uživaju snažne veze prijateljstva i historijskih političkih odnosa koje osnažuje ljubav među narodima te međusobno poštovanje nezavisnosti i suvereniteta“.

- Egipat podržava izbore BiH i njene korake ka boljoj budućnosti te želi uspješan izborni proces u kojem je Egipat spreman pružiti pomoć ako je ona potrebna – rekla je Bishlawy.

Raduje se unapređenju različitosti u bilateralnim odnosima, a pored odličnih političkih odnosa, saradnje na međunarodnim forumima, stipendija i obuka koje Egipat svake godine dodjeljuje, smatra da je važno sarađivati i na drugim poljima kako bi se njegovali odnosi između dvije države.

- Ovo je naša prva godina u BiH. Obećavamo da ćemo raditi najbolje što možemo, uz podršku Predsjedništva BIH, Vlade, institucija i zvaničnika. Računamo na vas. Tunel nade je nekada bio izvor života, a sada je vrijeme da ceste i mostovi vode ljude ka boljem životu u kojem nade i snovi postaju činjenice i stvarnost – poručila je ambasadorica Egipta u BiH.

Na večerašnjem prijemu u Sarajevu je proslavljena 66. godišnjica revolucije iz jula 1952. godine koja je popločala put Egipta u društvu slobodnih nacija koje poštuju mir.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Baerbock u Kairu

Vođa Hamasa stigao u Kairo radi razgovora s egipatskim zvaničnicima o primirju u Gazi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo