Kultura     | 23.07.2018. 17:00 |

U Mostaru organizirane umjetničke radionice za djecu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. srpnja (FENA) - Umjetničke radionice za djecu "Kulturno naslijeđe - prostor slobode" organizirao je EU Info Centar u Bosni i Hercegovini u suradnji s Forumom 2024 i Timom "Mostar - Europska prijestolnica kulture 2024." povodom obilježavanja godišnjice obnove Starog mosta i kandidature grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine.

Voditelj književno-dramske radionice, pisac i profesor književnosti, Mirko Božić, rekao je da je kultura najpozitivniji aspekt jedne države te da kulturno naslijeđe predstavlja način na koji se država usklađuje s kulturnim pejzažima Europe i Europske unije.

- Iako politički još uvijek nismo članica Europske unije, naša kultura je odavno dio europske kulturne baštine - izjavio je Božić.

Najmlađi Mostarci imali su priliku slikati Stari most, koji je ujedno bio i motiv radionica, čitati pjesmu "Emina" slavnog Alekse Šantića, te izrađivati tradicionalne servise za posluživanje kafe.

Također, sudionici radionica saznali su više o Europskoj godini kulturnog naslijeđa, a najpažljivijma su uručene nagrade.

Europska unija značajno je doprinijela očuvanju kulturno-povijesnog naslijeđa tijekom prethodnih godina, što će se nastaviti i nakon Europske godine kulturnog naslijeđa, budući da je to jedan od ključnih segmenata sveukupne politike EU u regiji, priopćeno je iz EU Info Centra BiH.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Ramazan u Mostaru: Stari most osvijetljen porukama ramazana

Skokom bez aplauza obilježena 30. godišnjica rušenja Starog mosta

Velika zastava Palestine na Starom mostu u Mostaru

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana