Bosna i Hercegovina     | 23.07.2018. 16:11 |

Razgovarano o saradnji Vlade TK i Drugog pješadijskog/rendžerskog puka OSBiH

FENA Saopćenje

TUZLA, 23. jula (FENA) - Unaprjeđenje postojeće saradnje sa Drugim pješadijskim/ rendžerskim pukom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) danas je bila tema sastanka premijera Tuzlanskog kantona (TK) Jakuba Suljkanovića sa Komandom Puka.

Ovom prilikom istaknuta je obostrana zahvalnost za dosadašnju saradnju, te želja da se ta saradnja dodatno unaprijedi, a posebno u pogledu predstojećeg obilježavanja Dana Drugog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

- Želja nam je prezentirati javnosti sve ono što mi imamo, a kako bi se svi građani, a prije svih učenici osnovnih i srednjih škola, dodatno upoznali i educirali o ulozi Drugog korpusa u ratu 1992-'95. i ulozi oružanih snaga u društvu uopće - rekao je komandant Puka, pukovnik Kasim Mešić.

Premijer Suljkanović je istaknuo da, iako Vlada i Drugi rendžerski puk već dugo i uspješno sarađuju, još ima prostora za unaprjeđenje te saradnje.

- Vlada je i do sada učinila mnogo toga što se odnosi na obilježavanje značajnih datuma iz perioda 1992-'95. godina. Donesen je zakon koji tretira ovu tematiku, urađene su biste za naše heroje, a očekujemo da se i u udžbenicima počnu uvrštavati sadržaji iz perioda odbrambeno–oslobodilačkog rata - kazao je Suljkanović.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Položeno cvijeće na Kovačima u okviru obilježavanja 32. godišnjice formiranja Armije RBiH 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu