Bosna i Hercegovina     | 23.07.2018. 11:54 |

Mahmutbegović uputila telegram saučešća u povodu smrti Hatidže Mehmedović

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je, u povodu smrti predsjednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović, telegram saučešća članicama tog udruženja.

- Duboko me je potresla vijest o smrti naše drage Hatidže, predsjednice Udruženja 'Majke Srebrenice'. Ostali smo bez velikog borca za pravdu i istinu, borca za bolju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu kakvu je sanjala Hatidža. Njena bol zbog stravičnog gubitka njenih najbližih nije u Hatidžu usadila mržnju, niti želju za osvetom. Hatidža je bila i ostala veliki čovjek otvorenog srca, koja je imala samo jednu želju: da počinioci genocida u Srebrenici odgovaraju za svoje zločine - navela je Mahmutbegović.

Kako ističe, trebalo je mnogo strpljenja, snage, hrabrosti i odlučnosti za tu borbu, ali i za to da se, nakon tako strašne lične tragedije, vrati u svoju kuću u Srebrenici, ali je Hatidža i to uradila i ostala do kraja dosljedna sebi i svom cilju - da se zločin nazove pravim imenom, a da zločinci dobiju zasluženu kaznu.

-Historija pamti i sigurna sam da će naša Hatidža ostati upamćena po  svojoj borbi i hrabrosti i ogromnom srcu u kojem je bilo mjesta za sve nas. Bila mi je čast poznavati tako posebnu ženu - navodi se u telegramu saučešća potredsjednice Mahmutbegović, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Šest transplantacija za sedam dana u Federaciji BiH

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu