Bosna i Hercegovina     | 23.07.2018. 11:49 |

Ramić primio delegaciju Sharjah Charity International

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić primio je danas delegaciju dobrotvorne organizacije Sharjah Charity International (SCI), koja je provela niz projekata i investicija u korist povratničkih zajednica u Bosni i Hercegovini u proteklih tri godine.

Delegaciju čine generalni sekretar SCI Sultan Ali Almuheiri, potpredsjednik UO Ibrahim Al-Shamsi i direktor Ureda za projekte SCI Muhamad Hamdan Al-Shkeili.

Ministar Ramić je kazao da je od izuzetnog značaja svaka investicija u povratničke zajednice, a "posebno one koje uspijemo privući iz stranih zemalja“.

Dodao je da su zemlje arapskog svijeta, među njima i Ujedinjeni Arapski Emirati, uputili značajnu podršku, na čemu su im povratnici zahvalni.

- S delegacijom uprave Sharjah Charity Internationala danas sam razgovarao o mogućnostima dalje saradnje s ciljem privlačenja novih investicija koje će donijeti korist povratnicima. Već radimo na zajedničkim projektima u Doboju i Srebrenici, a saradnja će se proširiti i na održivi povratak i izradnju infrastrukture - kazao je Ramić.

Sharjah Charity International je u posljednje tri godine provela niz projekata među kojima se izdvajaju izgradnja objekata mesdžida u općinama Zvornik, Srebrenik, Bratunac, Vlasenica i Gračanica.

Ova organizacija finansijski je podržala i projekt izgradnje ambulante u Potočarima, čija je realizacija u toku, a osigurala je i nabavku medicinske opreme za bolnicu u Gračanici (UV aparat). Također, SCI je organizovala brojne podjele paketa, osiguranje ogrjeva i stipendija, finansiranje odlazaka na hadždž i dr.

Predstavnici SCI-a su, nakon posjete povratničkim zajednicama tokom posjete u BiH, iskazali interes i pažnju za realizaciju novih projekata, koji će dodatno osnažiti povratničke zajednice, a na temelju vrijednosti solidarnosti s ugroženima, u što spadaju povratničke zajednice i po socijalnom i drugim aspektima, saopćeno je Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hurtić: Država mora garantirati sigurnost povratnicima u cijeloj BiH (VIDEO)

Isak od Karana zatražio je da poduzme mjere iz svoje nadležnosti koje se odnose na zaštitu povratnika u RS

Dizdar potpisao ugovore s poslodavcima o sufinansiranju plata povratnicima (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu