Stranačke aktivnosti     | 22.07.2018. 12:57 |

Saopćenje za javnost Proevropskog bloka BiH

FENA Saopćenje

Aktivisti Proevropskog bloka BiH iz Zvornika, sinoć su u prostoriji Gradske skupštine razgovarali sa predstavnicima i osnivačima Bloka o položaju stanovnika RS.

Prisutnim su se obratili Vehid Kadrić, Esad Hasanović, Nedim Čivić i Sadik Ahmetović kao samo neki od kreatora  pokreta  “Proevropskog bloka BiH ”, koji okuplja sedam političkih partija i jednu nevladinu organizaciju.

U svom obraćanju su istakli nesnošljivo težak položaj građana Zvornika i Podrinja, posebno Bošnjaka.

Sa prisutnima su razgovarali o svim problemima koji se gomilaju i stvaraju od vladajućih stranačkih garnitura, bez obzira iz kojeg naroda dolaze.

- Pred nama su nova vremena u kojima se moraju pronaći novi načini političkog organizovanja i djelovanja, što je Proevropski blok počeo svakako. Za razliku od koalicije Domovina koju je SDA u potpunosti izigrala i profanisala, te nije postigla učinak koji je obećavala, Proevropski blok ce se boriti za institucionalnu zastupljenost i ravnopravnost svih građana u bh. entitetu RS. Ako Bošnjaci i Hrvati kao konstitutivni narodi učestvuju u obavezama u ovom entitetu, moraju učestvovati i u pravima i privilegijama na isti način, zaključeno je sinoć na sastanku.

Oni su dodali da će truditi da djeluju “konstruktivno i potpuno angažirano na otklanjanju svih oblika diskriminacije, počevši od  bosanskog jezika do zapošljavanja u javnim ustanovama i javnim institucijama ovog entiteta”.

- Jedini ispravan način, za razliku od lažnih sukoba “u ime naroda” i dizanja tenzija koje bi se mogle izbjeći je borba kroz institucije, procedure i propise. Nećemo dozvoliti da o našoj i sudbini naše djece odlučuju ljudi koji ne žive s nama i kojima ovaj narod služi kao moneta za potkusurivanje u njihovom ličnom bogaćenju. Vrijeme je da kažemo dosta izdaja i prevara, dosta laži, dosta velikih riječi, a nikakvih djela. Vrijeme je za napredak, zaključeno je sinoć u Zvorniku.

S poštovanjem:

Proevropski blok BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Proevropski blok - Poziv medijima

Saopštenje za javnost Proevropskog bloka

Saopćenje za javnost Proevropskog bloka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu