Sport     | 21.07.2018. 22:45 |

Miše: Važno je da smo u prvenstvo ušli pobjedom

FENA Ivana Banovic

TUZLA, 21. jula (FENA) – Zrinjski je slavio na Tušnju u slaboj utakmici, a šef stručnog štaba Mostaraca Ante Miše smatra da je najbitnije da su osvojili tri boda.

- Utakmica je bila zahtjevna, mada igra nije bila na posebnom nivou. Uspjeli smo ući u prvenstvo kako smo očekivali, pobjedom. Sad ćemo se u miru pripremiti za susret protiv Vallette u četvrtak – rekao je Miše.

U narednom kolu Zrinjski igra protiv ekipe GOŠK-a.

- Ne bih sada o GOŠK-u, bitna je prva naredna utakmica, kao što sam rekao s Vallettom. Pokušat ćemo napraviti nešto više nego do sada – zaključio je trener Zrinjskog.

S druge, pak, strane šef stručnog štaba Slobode Milenko Bošnjaković izjavio je da je zadovoljan igrom svoje ekipe, ali ne i rezultatom.

- Zadovoljan sam odnosom prema igri mojih igrača, njihovim karakterom, obrazom, željom za pobjedom i igrom. Natjerali smo jednog Zrinjskog da više sretno i spretno postigne gol nego li iz igre. Parirali smo svih 90 minuta u polju, nisu stvorili neke naročite šanse, nismo ni mi – rekao je Bošnjaković.

Objašnjavajući ideju igre svoje ekipe, rekao je da su je uglavnom sproveli.

- Naša želja je bila da zatvorimo najkvalitetnije strane njihove ekipe, što smo uspjeli. Gol je došao onako kako je došao, i zbog toga mi je strašno žao. Međutim, okrećemo se narednim protivnicima. Ekipi Zrinjskog želim puno sreće u nastavku prvenstva. A mi ćemo bodove tražiti na drugoj strani – kaže „kormilar“ Slobode. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bošnjaković: Ne plašimo se Zrinjskog, želimo pozitivan rezultat

Mamićevo izručenje ne može biti uvjetovano izručenjem Lejle Fazlagić - ministar

Bošnjaković: Tražit ćemo izručenje Mamića

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'