Bosna i Hercegovina     | 21.07.2018. 18:10 |

DF: Porodica Memić zaslužuje istinu i pravdu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. jula (FENA) - Demokratska fronta smatra nedopustivim da do danas, unatoč oslobađajućoj presudi u slučaju smrti Dženana Memića i velikoj zainteresiranosti javnosti za ovaj slučaj, sem šture informacije da će na presudu Tužilaštvo KS uložiti žalbu, nema nikakve reakcije kako iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, MUP-a KS, tako i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

-Unatoč maratonskom procesu, u kojem je Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu događaj od 8. februara 2016. godine tri puta prekvalificiralo, i to prvo kao saobraćajnu nesreću, zatim kao ubistvo, i ponovo kao saobraćajnu nesreću, ni porodica, ni građani Sarajeva i BiH i dalje nemaju odgovore na pitanja kako je Dženan Memić nastradao. Takođe, unatoč nizu činjenica, potencijalnih dokaza i okolnosti o navedenom tragičnom događaju koje je u javnost iznio otac Dženana Memića, niko iz Tužilaštva KS, iz MUP-a KS, ni iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, i pored oslobađajuće presude za Ljubu i Bekriju Seferovića, nije se očitovao - navodi DF u saopćenju.

Demokratska fronta smatra da je, unatoč činjenici da je pravosuđe poseban i nezavisan stub vlasti, ipak ovaj slučaj više nego dobar i važan razlog da se javno, nakon svih kontraverzi, i nakon oslobađajuće presude osobama koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo teretilo više od dvije godine, pozovu nadležne institucije, a posebno Visoko sudsko i tužilačko vijeće, da u okviru svojih nadležnosti preispita rad Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

DF je stava da porodica Memić zaslužuje istinu i pravdu, a da građani Sarajeva i BiH zaslužuju pravnu sigurnost i zaštitu države od strane njenih policijskih i pravosudnih organa.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!