Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 21.07.2018. 10:35 |

SAD ne podržava ideju referenduma u istočnoj Ukrajini

FENA Internet

WASHINGTON, 21. jula (FENA) - Sjedinjene Američke Države ne razmatraju da podrže referendum u istočnom dijelu Ukrajine, a koji je podržao predsjednik Rusije Vladimir Putin, prenosi AP.

Ruski ambasador u SAD-u Anatolij Antonov izjavio je da su Putin i Trump u Helsinkiju na samitu 16. jula razgovarali o mogućem referendumu na istoku Ukrajine.

- O tom pitanju je razgovarano - rekao je Antonov i naveo da je Putin iznio konkretne prijedloge Trumpu o rješavanju četvorogodišnjeg ukrajinskog sukoba, tokom kojeg je život izgubilo više od 10.000 ljudi.

Trump je na svom Twitteru nalogu napisao da je sa Putinom razgovarao o Ukrajini, ali nije spomenuo referendum, niti je otkrio detalje razgovora.          

Glasnogovornik Trumpovog Savjeta za nacionalnu sigurnost Garrett Marquis izjavio je da sporazumi između ruske i ukrajinske vlade o rješenju sukoba u Donbasu "ne uključuju bilo kakvu opciju referenduma".

Marquis je dodao da napori na organizovanju "takozvanog referenduma" ne bi imali "bilo kakav legitimitet", navodi Al Jazeera.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ruski projektil oštetio civilnu i željezničku infrastrukturu u ukrajinskoj regiji Čerkasi

Italija potpisuje sporazum s Ukrajinom i UNESCO-om o obnovi katedrale u Odesi

S porodicama iz Ukrajine podijeljena iskustva u pronalasku nestalih osoba nakon rata u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta