Bosna i Hercegovina     | 20.07.2018. 16:55 |

Prijem za predstavnike SCI - Razmjena ideja i uvid u polja buduće saradnje

FENA Saopćenje

TUZLA, 20. jula (FENA) - O mogućnostima buduće saradnje razgovarali su danas premijer Tuzlanskog kantona Jakub u Suljkanović i ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak Sandra Memić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mufid Klinčević, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić i predstavnik Ministarstva zdravstva sa čelnicima humanitarne organizacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Sharjah Charity International (SCI).

Fokus aktivnosti koje ova humanitarna organizacija već nekoliko godina provodi na području Tuzlanskog kantona u saradnji s Međunarodnim forumom solidarnosti Emmaus (MFS Emmaus) usmjeren je ka povratnicima i socijalno ugroženima.

Premijer Suljkanović istaknuo je da je ovo bila prilika za unapređenje saradnje a budući da je u izradi Katalog projekata po Zakonu o javno-privatnom partnerstvu gostima su prezentovane ulazne informacije o projektima u pojedinim resorima.

- Planiramo u narednom periodu saradnju u projektima Ministarstva za rad i socijalnu politiku, kada je u pitanju skrb nad djecom bez roditeljskog staranja i neki projekti koji se tiču zaštite porodica socijalnih kategorija - rekao je premijer Suljkanović zahvalivši MFS Emmaus, čiji je angažman doprinio da se realizuje projekat u oblasti zdravstva, u bolnici Gračanica, kao i  investitorima koji su na današnjem sastanku obećali da će podržati projekte koji će prezentovati Vlada TK i resorna ministarstva putem Kataloga, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Kapitalni projekti u fokusu Vlade TK za 2024. godinu

Vlada TK podržava razvojno-investicijski projekt u Banovićima, novi pogon kompanije 'Alma Ras'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana