Bosna i Hercegovina     | 20.07.2018. 17:51 |

Nakon Jajca državni tajnik Zvonko Milas posjetio i općinu Vareš

FENA Saopćenje

VAREŠ, 20. srpnja (FENA) – Izaslanstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske predvođeno državnim tajnikom Zvonkom Milasom, koje boravi u radnom posjetu Bosni i Hercegovini, posjetilo je općinu Vareš gdje se susrelo s općinskim načelnikom i Hrvatima koji žive u toj općini, priopćeno je u petak iz tog ureda.

Načelnik Vareša Zdravko Marošević tom je prigodom državnog tajnika upoznao sa stanjem u vareškoj općini te zahvalio Vladi Republike Hrvatske na dosadašnjoj potpori.

- Škole, knjižnice, vodovod i ceste samo su dio projekata koji ne bi mogli biti završeni bez potpore Vlade Republike Hrvatske i na tome vam se, uime svih žitelja Vareša, neizmjerno zahvaljujemo - rekao je načelnik Marošević.

Državni tajnik Milas kazao je kako je s načelnikom razgovarao o suradnji i projektima te svemu onome što može poboljšati životne uvjete u samoj općini. 

-  Mislim da ovakvim načinom suradnje, dakle, razgovorom direktno s nositeljima vlasti u općini, možemo na najbolji način naći sve one projekte koji će značiti napredak u svakodnevnom životu. Ovaj kraj ima potencijal, ima perspektivu koju moramo svi zajedno oživotvoriti i ostvariti kako bi mladi, koje sam danas vidio, ostali ovdje i nastavili živjeti - naglasio je Milas.

Tijekom boravka u Varešu, koji je uslijedio nakon posjeta općini Jajce, državni tajnik nazočio je svečanoj akademiji u povodu 20. obljetnice rada Udruge građana Majka Terezija te obišao prostorije Radničkog doma čija je obnova najvećim dijelom provedena sredstvima Vlade RH.

Izaslanstvo je također posjetilo prostorije Male škole časnih sestara, župnu i staru crkvu, a posjet Bosni i Hercegovini završit će večeras na Večeri folklora "Tijaljsko silo" u općini Grude.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

INZ i Općina Vareš zajedno za dobrobit građana

Ganić - Vareš pozitivna priča pogotovo u turizmu i prirodnim ljepotama

Općina Vareš donirala vozilo bihaćkim vatrogascima (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu