Sport     | 20.07.2018. 16:06 |

Premijer Galijašević nagradio mladog plivača Zulfića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. jula (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević primio je danas Ismaila Zulfića, sedmogodišnjeg dječaka iz Zenice koji osvaja brojne medalje na plivačkim takmičenjima, iako je rođen bez obje ruke i s deformitetom desne noge.

O briljantnim sportskim rezultatima "leptira bez krila" pisali su brojni mediji u regionu i svijetu, a maleni heroj iz Zenice dobijao je niz priznanja za svoje podvige. Osim plivanja, Zulfić voli igrati fudbal, a naučio je voziti skije, tricikl, skateboard, kao i popularni hoverboard.

Nakon brojnih uspjeha, među kojima je posebno zasjalo zlato osvojeno na prošlogodišnjem 9. regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju, Sportski savez invalida FBiH proglasio je Ismaila Zulfića najperspektivnijim sportistom BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s medijima Zeničko-dobojskog kantona.

Zeničko-dobojski kanton u kontinuitetu podržava hrabrog dječaka, pa je tako Vlada na današnjoj sjednici donijela odluku o odobravanju 1.500 KM na ime postignutih rezultata te podstreka daljem radu.

Njegova majka Elmina zahvalila se premijeru Galijaševiću i Vladi na podršci koja im mnogo znači, jer Ismail Zulfić, koji je od prošle godine član Plivačkog kluba "Spid", dva puta sedmično iz Zenice odlazi u Sarajevo na sate plivanja.

Premijer je poželio sreću hrabrom i upornom dječaku na predstojećim plivačkim takmičenjima u Rijeci i Beogradu, najavivši da će ga Vlada ZDK pratiti u radu i pripremama za buduće sportske i životne podvige.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije