Sport     | 20.07.2018. 15:10 |

Čelik otputovao u Krupu, najavljen potpis ugovora sa Hajrovićem

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 20. juli (FENA) - Nogometaši Čelika otputovali su danas u 14.30 u Krupu na Vrbasu, gdje će sutra u 17.30 protiv Krupe igrati utakmicu 1. kola nove sezone Premijer lige BiH. Na put jedino nije krenuo Vedran Vrhovac, koji je stigao iz NK Vitez, ali za kojeg još nije kompletiran transfer.

- Ostali svi igrači su na raspolaganju i bit će u konkurenciji. Očekuje nas teška utakmica, pogotovo što se igra na terenu s plastičnom travom i što će biti vruće, ali se nadamo da možemo napraviti dobar rezultat. Nismo tim s puno nedostataka, dobro smo popunjeni - kaže trener Adnan Ornek.

Umjesto njega će na ovoj utakmici, s obzirom na to da Čelik još nije potpisao reprogram poreskog duga te ne može registrirati strane igrače ni trenere, mijenjati prvi pomoćnik Bakir Šerbo, koji je stigao ove sedmice.

Ornek najavljuje kako će u toku dana pokušati riješiti probleme oko registracije starnih igrača. Nije želio govoriti o imenima, nego je samo govorio o pozicijama koje će pokriti, ali je jasno da je jedan od njih Ensar Hajrović koji je bio na probi.

- Planiramo da dovedemo dva stopera, jednog zadnjeg veznog i jednog krilnog igrača iz inostranstva. Radimo na tome da završimo transfer Hajrovića. Ako budu gotovi njegovi papiri, uzet ćemo ga - najavio je Ornek.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čelik najavio preuzimanje prvog mjesta i krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Zenice

'ALBA' prekinula održavanje, Grad Zenica raspisao tender za održavanje Stadiona 'Bilino polje'

Čelik ne odustaje od borbe za vrh u Drugoj ligi FBiH, ali ni od naplate duga od Grada Zenica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo