Bosna i Hercegovina     | 20.07.2018. 15:02 |

Drljača i Suljkanović o realizaciji projekta zapošljavanja na području TK

FENA Saopćenje

 

TUZLA, 20. jula (FENA) - U okviru posjete Tuzlanskom kantonu, federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača posjetio je danas premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića.

U razgovoru s premijerom i ministrom zdravstva Bahrudinom Hadžiefendićem diskutiralo se o realizaciji projekta Federalnog ministarstva rada i socijalne politike na području našeg kantona, te je najavljen i novi projekat zapošljavanja koji će se realizirati u saradnji sa Svjetskom bankom. Radi se projektu ukupne vrijednosti oko 50 miliona eura, od čega je 29 miliona namijenjeno za Federaciju Bosne i Hercegovine, a koji bi trebao rezultirati sa oko 23.000 novouposlenih osoba u Bosni i Hercegovini.

Premijer Suljkanović i ministar Hadžiefendić su prezentirali stanje u Tuzlanskom kantonu i projekte koje u oblasti socijalne zaštite i poticaja zapošljavanju realizira Kantonalna vlada.

Ministar Drljača se pohvalno izjasnio u pogledu dinamike i obima realiziranih aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona, te posebno ukazao na uspjeh i rezultate postignute u pogledu potpisivanja kolektivnih ugovora, saopćeno je iz Vlade TK.

- Osim kolektivnih ugovora koje smo potpisali sa svim granskim sindikatima, ono što vrijedi za istaknuti je smanjenje zaostatka kojeg imamo u plaćanju socijalnih davanja. Ove godine smo za prvih šest mjeseci uspjeli isplatiti osam do deset mjesečnih naknada za različite oblike socijalnih davanja, te smo time smanjili zaostatke koje imamo iz ranijeg perioda - rekao je premijer Suljkanović.

Nakon posjete Vladi Tuzlanskog kantona, ministar Drljača prisustvovao je današnjoj javnoj prezentaciji Projekta podrške zapošljavanju u Bosni i Hercegovini, te je u društvu ministra Hadžiefendića posjetio kompanije Tehnograd company i Udruženje distrofičara Tuzlanskog kantona.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Tuzlanski kanton - Svim osnovcima osigurani besplatni udžbenici

Drljača: Predstavnički dom podržao da se zakonski unaprijedi status osoba sa invaliditetom

Poslanici PFBiH u srijedu raspravljaju kako unaprijediti materijalni status osoba sa invaliditetom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo